Hvad er forskellen mellem PCM og VCM?

Hvad er "PCM"?

PCM (Prepainted Steel Sheet) er en farveformalet stålplade, som hovedsageligt er et kompositmateriale fremstillet ved at påføre et eller flere lag maling på metalspolen ved rullebelægning og derefter bage den ved høj temperatur.Denne PCM farvebelagte plade har dekorative effekter som f.eks

som monokromatisk, perlefarvet mønster osv. og har også mange fordele såsom høj produktionseffektivitet,Miljøbeskyttelse og forurening-fri, og moderate omkostninger.I sin brede vifte af applikationer kan PCM farvebelagte plader bruges ikke kun til taget på fabrikkens lagerbygninger, indvendige og udvendige vægdekorationer i byggefeltet, men også til køleskabsskaller, klimaanlægsskaller, vaskemaskineskaller, vandvarmer skaller og lyd inden for isenkram og husholdningsapparater.Shell og så videre.

Men på grund af dens relativt dårlige fladhed og ensfarvede effekt er den ikke egnet til brug som panelmateriale til avancerede husholdningsapparater og bruges hovedsageligt som produktsidepanel.

Hvad er "VCM"?

VCM (polyvinylchlorid lamineret plademeta) er enbelagt farvet stålplade, som er en lamineret kompositstålplade, som regel fremstillet ved belægning (valsebelægning) eller limning af en organisk film og bagning af det galvaniserede underlag efter overfladebehandling Produktet.Denne slagsVCM lamineret bord har et smukt udseende og fremragende forarbejdningsevne, korrosionsbestandighed, ridsebestandighed, derudover kan det også opnå effekter fra lavglans til højglans, fra mat til perlefarvet, og for at skabe forskellige udsøgte mønstre.Filmen på overfladen har specielle forarbejdningsegenskaber, der kan udskrives, så den kan vise en række farver og tekstureffekter, såsom trækorn, stenkorn, mursten og flisekorn, læderkorn osv.

Overfladen af ​​denne slags materiale er meget glat og flad, men prisen er dyrere, og den bruges generelt i panelet af avancerede husholdningsapparater.Brugen af ​​produktet stiller højere krav til filmens niveau.

Forskellen påPCM ogVCM:

Baseret på ovenstående detaljer er det ikke svært at se forskellene mellemPCM præcoatede paneler og VCM laminerede paneler.kort sagt, de to typer husholdningsapparaters farve stålplader har forskellige sammensatte processer og materialestrukturer, forskellige egenskaber og forskelle i færdige produktapplikationer og indkøbspriser.

1. PCM-panelet er en præ-coated metalplade, som er præcoated med PCM-maling på metalpladen, og derefter skæres den coatede metalplade og formes til et produkt; mens VCM-panelet er en metalcoated plade,som er på overfladen af ​​metalpladen. Dæk med PVC og PET film, og så kan du printe alle slags komplekse mønstre på filmen.

2.Den relative fladhed af PCM farvebelagt plade er relativt dårlig, og farveeffekten er relativt enkelt;overfladen af ​​VCM film-coated bord er meget glat og flad, farveeffekten af ​​det trykte mønster er smuk, og farvegengivelsen er god.

3. PCM farvebelagte paneler er ikke egnede til paneler i high-end køleskabe. Dens overflade er miljøvenlig maling til husholdningsbrug

hvidevarer, som hovedsageligt bruges som sidepaneler, så det er billigere prismæssigt;mens VCM laminerede paneler kan bruges til high-end køleskab paneler, så prisen er sammenlignelig Dyre end PCM.

https://www.luedingsteel.com/factory-price-aluminum-pre-painted-steel-corrugated-aluminum-color-coil-product/


Indlægstid: 14-jan-2022